Våroverhalingen

Sykling i marka

Jeg har altså to sett med hjul og når jeg skal ut i marka hiver jeg på settet med de breie og knottete dekkene. Jeg sykler som regel opp langs Akerselva og inn i marka oppe i Maridalen. Det er herlig å sykle innover på de myke grusveiene og sykkelturer i marka på sommeren er like fint som skiturer om vinteren. Jeg har syklet rundt i alle skogene rundt Oslo og ofte tenker jeg på hvor utrolig heldige vi er som bor i en storby med så lett tilgjengelig natur, det er ikke mange hovedsteder i Europa som har denne muligheten.

Jeg går aldri i marka, jeg sykler, men jeg har stor respekt for de gående og erkjenner at det er jeg som har vikeplikt og må vise hensyn. Jeg har opplevd syklister i marka som oppfører seg som om det er de som eier veiene, som skriker og hujer til gående og som ofte nesten skaper kollisjoner med blant annet barn. Dette anser jeg som intet annet enn harry og ufyselig.

Jeg har aldri vært interessert i sykkesport, jeg er ikke interessert i sport i det hele tatt, men jeg kan ikke tenke meg å leve uten sykkel. Hvis jeg skulle deltatt i en sport så måtte det har vært terrengsykling. Jeg tar ofte inn på stier i skogen og sliter meg gjennom, opp og ned, over steiner og bekker og myrer og det er utrolig morsomt og spennende.

I løpet av en sommer blir det alltid turer i marka med kamerater, telt og fiskestang. Det hender også jeg tar toget opp til Stryken og sykler ned til byen igjen, dette er en tur jeg anbefaler alle som er glade i å sykle i naturen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*