Uncategorized

Sommerferie

  Jeg har som sagt vært på en del lengre turer, som oftest dagsturer, men også overnattingsturer. Denne sommeren skal jeg derimot gjøre noe helt nytt, jeg skal ta hele sommerferien på sykkelen. Det vil si, ikke bare jeg, men sammen med min samboer som også er sykkelentusiast. Jeg møtte Marie i fjor sommer og gleden var stor da det viste seg at også hun bruker sykkel daglig, nå er vi samboere og skal legge ut på vår første, store tur.

Sykkelferien vår går nedover Sørlandet, med telt og primus og det hele. Vi tar toget til Kragerø og sykler derfra sørover og vi gleder oss som unger. Litt verktøy og lappesaker er så klart med og vi har gått til innkjøp av nye sykkeltasker over for- og bakhjul. Med fire sykkeltasker hver får vi med oss nesten like mye som man kan stappe inn i en liten bil, det blir litt tyngre å trå, men pytt…

Vi har lagt opp litt forskjellige ruter da vi aller helst vil være så frie som mulig. Det viktigste for oss har vært å finne gode landeveier ned langs hele kysten så vi har oversikt over mulighetene og kan velge i forhold til vær og vind og lyst. Det fine med en slik ferie er jo nettopp friheten til å dra hvor man vil, campe hvor man vil og bli eller dra alt ettersom.

En slik ferie gir dessuten et meget lavt feriebudsjett. Pengene vi sparer på bensin og hotellutgifter vil vi heller bruke på å unne oss litt luksus, god mat på brygga for eksempel. Noen overnattinger på hotell eller lignende blir det jo, om ikke annet så for å få en ordentlig dusj. Vi har også lagt opp til å vaske klær underveis, de fleste havner har jo gode fasiliteter for både dusj og klesvask for båtfolket. Tre uker på sykkelen langs den vakre Sørlandskysten skal bli en ferie like mye for øyet som for sjelen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*