Våroverhalingen

Overhaling

Tidligere syklet jeg året rundt, men de siste årene har jeg blitt litt mer makelig anlagt og parkerer sykkelen vinterstid. I det jeg setter sykkelen i kjelleren en gang ut på høsten gir jeg den en liten overhaling, men når våren kommer blir det overhaling på nytt. Ikke fordi det er så nødvendig, men fordi det liksom hører med, jeg elsker jo denne jobben.

Som nevnt har jeg hatt denne sykkelen i 20 år, men den har aldri sett finere ut enn den gjør nå. Da jeg var yngre så den ofte ut som et vrak, oppskrapet lakk, nedslitt sette og håndtak, ustemt gir etc., men nå som jeg har blitt eldre har det blitt viktigere for meg at den også tar seg litt ut. Hver vår får den derfor nytt sete, nye håndtak og nye skjermer, den får dessuten også et nytt lag med lakk ca. hvert 3. år.

Våroverhalingen består, foruten nye deler, i å vaske den grundig og olje på nytt, stemme giret og (hvis nødvendig) sette på nye dekk. Få mennesker koser seg mer enn meg i det jeg så setter meg på og tar sesongens første sykkeltur. Jeg sykler rundt i byen og legger merke til asfalthull som har blitt reparert og nye som har oppstått, jeg kjenner asfalten i Oslo bedre enn de fleste og jeg tror ikke det finnes en eneste gatestump jeg ikke har syklet opptil flere ganger.

Når jeg er på ferie i andre byer pleier jeg alltid å leie en sykkel, det fins ikke bedre måte å bli fort kjent på og en by skal være ganske så stor før man ikke kan rekke over hele greia på en dag med en sykkel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*