Sykkelen

Litt politikk

Jeg kommer ikke unna litt politikk når jeg nå har valgt å skrive en blogg om det å bruke sykkel som fremkomstmiddel. Litt politikk er dessuten også på sin plass i disse tider hvor avisene ganske ofte har oppslag om forholdet mellom syklister og bilister i trafikken. Som jeg allerede har nevnt noen ganger, har jeg syklet aktivt i hele mitt liv og hele mitt voksne liv i bytrafikken. Jeg opplever meget sjeldent konflikter med bilister, dette kommer av at jeg som syklist tar hensyn og jeg opplever for det aller meste at også bilister tar hensyn. Personlig tar jeg hensyn, ikke for bilistene sin del, men for min egen sikkerhet. Jeg føler at når avisene gjør store numre ut av en bilist eller syklist som har oppført seg provoserende eller farlig er dette en overdrivelse for å selge avisen. Det er mye vi mennesker foretar oss som en sjelden gang i blandt kan skape en farlig situasjon, men vi må skille mellom nyheter som faktisk har en nyhetsverdi og det å hause opp bagateller.

Danmark er et herlig sykkeland og her har de veldig mange steder anlagt gang- og sykkelstier som går uavhengig av bilveiene. Dette er en fantastisk idè og burde kopieres her til lands. Som syklist får du på denne måten en herlig sykkelopplevelse uten å måtte høre (og lukte) på den evige strømmen av biler og trailere som dundrer forbi. Danske byer er også tilrettelagt for sykkel på en naturlig måte, hvorfor er ikke våre byer det?

Med tanke på hvor miljøvennlig, effektivt og sunt det er å sykle burde norske myndigheter være mye mer aktive for å legge til rette for mest mulig sykling. Sykkelen bør være en naturlig del av den norske befolknings dagligliv og en naturlig del av det norske by- og distriktsbilde, det har vi da saktens råd til.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*